Sivuprojektina: Kuntofix

Hei Röttelön seuraajat! 

Viimeisen vuoden ajan talossa ei ole tapahtunut juuri mitään, sillä rahat on loppu, ja taloa on vaan yritetty myydä. Kiinnostusta on ollut uskomattoman paljon! Koko vuoden ajan yksityisiä näyttöjä on ollut 1-4 /viikko. Siinä voi laskea jo kaikki ne lukemattomat tunnit, joita olen viettänyt siivoten, lumitöitä tehden, nurmikkoa leikaten, stailaten, puunaten ja kuunaten vuoden aikana jokaiseen näyttöön. Palaute näytöistä on ollut rohkaisevaa, ja pariin otteeseen on tarjouksistakin päästy neuvottelemaan. Toistaiseksi talon myynti on kaatunut näihin asioihin:

  • Ostaja ei saa nykyistä kotiaan myytyä
  • Ostaja ei saa rahoitusta järjestymään
  • Jäljellä olevan remontin määrä pelottaa kokemattomia
Marras-Joulukuussa pidimme pienen tauon myynnissä, sillä minä olin pitkällä sairaslomalla ja sitten tulikin jo Joulu. Mutta nyt taas suunta on eteenpäin, ja taloa myydään. Kerron seuraavassa postauksessa pienestä projektista, joka tauon aikana toteutettiin taloon. Toivotaan että se edistää myyntiä. Mutta se siis ensi kerralla.

Nyt kerron projektista, jonka parissa olen puuhastellut sillä välin kun talossa ei asiat ole edenneet. Olen nimittäin jo pitkään harrastanut kavereiden avuksi heidän kotien ja liiketilojen stailausta. Yleisimpänä palkkiona olen tehnyt hommia ruokapalkalla. Kokemusta on jo asuntojen stailauksesta myyntiä varten, pari yritysten kokous- ja saunatilaa on laitettu ja yksi asunto laitettu asujalleen mieleisemmäksi. Pidän suurena voittona sitä, että nykyisessä haastavassa markkinatilanteessa pystyin auttamaan ystävää kotinsa myynnissä. Asunto, johon ensin ei tullut yhtään katsojaa, saatiin myytyä pari kuukautta stailauksen jälkeen. Hurraa!

Loppukesästä sain myös kutsun tulla auttamaan jälleen uuden tuttavan yritystilan tekemisessä. Minulle nämä stailaushommat on hauskaa ja energiaa antavaa hupia, joten on helppo hypätä mukaan tarjottuihin projekteihin.

Tässä siis, Kuntofixin tilojen stailaus á la Mari


Kuntofix on PT Reinon yritys. Hän tarjoaa personal trainer palveluja, ja vuokraa tätä uutta treenitilaa myös ulkopuolisille. Reino on aktiivinen tekijä somessa, joten uusi yritystila tuli olla sopiva myös videoiden kuvaamiseen. Tilat, jotka Reino nyt vuoden vaihteessa avasi ovat Kuopion Särkiniemessä. 

Tässä on muutama kuva tilasta, jota minut kutsuttiin katsomaan: 





Tähän tilaan olisi siis tarkoitus tehdä yritystilat, yksityinen sali. Ensimmäisenä toiveena Reino heti kertoi, että seiniin pitäisi valita uudet värit. Ja olin samaa mieltä. Kulunut keltainen ei kyllä kutsu viettämään aikaa tässä tilassa. Tilaan kuuluvasta varastohuoneesta päätettiin tehdä pukuhuone. Se tässä lähtöpisteessään:



Mitä minä siis teen näille asiakkaille?
  • Suunnittelen ja ideoin heidän kanssaan miten tilaa voitaisiin laittaa. Tilaan tulevat käytännöllisyydet ensisijalla 
  • Kuuntelen heidän näkemyksiään, toiveitaan ja haastan niitä hyvän lopputuleman saavuttamiseksi
  • Osallistun valintojen ja hankintojen tekemiseen makutuomarina
  • Autan asentamisessa ja paikoilleen kaiken laittamisessa
  • Hion stailauksen viimeiset yksityiskohdat

Millaisia asioita pohdin ja periaatteita käytän, kun lähden tutustumaan uuteen asiakkaaseen ja tilaan?
  • Käytännöllisyys ennen kaikkea. Kauniista asioista ei ole hyötyä, jos ne ovat tiellä tai eivät toimi niin kuin niiden odotetaan toimivan
  • Mitä toimintoja asiakas aikoo tilaan sisällyttää?
  • Millaisia asiakkaita hän odottaa tilaansa?
  • Mitkä ovat tilan haasteet? Esimerkiksi kaiku, valon puute, ahtaat paikat, huono tunnelma
  • Kuka tilaaja on? Tilan tulisi edes hieman olla omistajansa näköinen
  • Tilaajan toiveet budjetin suhteen
  • Käytettävissä jo valmiiksi olevat huonekalut/tavarat 
Reinon tilassa otin huomioon, että tilaaja on mies, nuorehko aikuinen, suomalainen, maskuliininen, rehti, ja nykyaikainen. Tilassa urheillaan, kuvataan urheiluun liittyviä videoita, valmennetaan. Asiakkaat käyttävät tilaa myös yksin, joten selkeys ja helppous on tärkeää. 

Koen urheilun toimialana melko maskuliiniseksi, mutta toisaalta halusin huolehtia, että myös hyvin naiselliset asiakkaat tuntevat olonsa mukavaksi. Reino on alallaan osaava ammattilainen, joten halusin, että tilasta myös asiakas saa ammattimaisen, energisen fiiliksen. 

Monesti mielessäni eri huoneet saavat myös maskuliinisen tai feminiinisen tunteen. Esimerkiksi kodeissa keittiö on mielestäni melko maskuliininen, samoin olohuone. Kun taas makuuhuoneen miellän feminiiniseksi tilaksi. Yritystiloissa on löydettävissä myös molempia. Kuntofixin osalta tila, jossa tehdään enemmän lihasharjoittelua, punteilla ja laitteilla, on enemmän maskuliininen. Kuvittele mielessäsi: Tuhti puntti kädessä kehittämässä hauista. Tämä on aika maskuliininen mielikuva, eikö? Tässä tilassa pitää olla energiaa, adrenaliinia. Kun taas venyttely- ja kehonhoitotila kaipaa naisellisempaa otetta, rauhaa ja tasapainoa. 

Aloittavalle yrittäjälle budjetti on tietysti tärkeää pitää pienenä. Näin ollen hydynsimme tilan laittamisessa lahjoitettuja tavaroita ja edullisia hankintoja siellä missä ne olivat mahdollisia. 

Ensimmäinen muokattavista tiloista oli suurin huoneista. Tähän huoneeseen asiakas tulee sisään ja tämä luo ensivaikutelman tilasta. Tilasta ei haluttu pimeää, mutta en suostunut tekemään tilasta myöskään täysin valkoista. Kyseessä ei ole hammaslääkärin odotusaula, eikä kenenkään koti, joten rohkaisin Reinoa valitsemaan rohkeampia värejä. Lopulta tilaan valittiin vaalea beigen harmaa, 'kitti', väriksi. Tuo väri tuo kutsuvaa, lämpimämpää tunnelmaa tilaan, kuin puhdas valkoinen, mutta ei kuitenkaan ole huomiota herättävä. 

Aivan oven luo, minusta oli tärkeää, että luomme selkeän paikan kenkien riisumiselle ja talvella ulkovaatteiden jättämiselle. Hankimme siihen edullisen maton ja naulakon. Kenkäteline Reinolla oli jo olemassa.

 
Tähän tilaan tuli myös niin sanottu "kahvibaari". Reino, ja hänen asiakkaansa, voivat tässä lämmittää eväitä, keittää kahvia tai teetä ja säilyttää juomapulloa viileässä. Baarin yläpuolella olevia hyllyjä olisin alunperin laittanut vähintään kaksi, mutta asiakkaan toiveiden mukaan laitettiin vain yksi. 

Hyllyllä ei ole suurta funktiota, siinä lähinnä on esillä kahvikupit. Mutta pidin hyllyä hyvänä ideana määrittämään tilaa selkeästi 'baarimaiseksi', ja myös nostamaan katsetta ylös. Tässä tilassa tapahtuu paljon asioita lattian rajassa. On huonekaluja, laitteita, puntteja, mattoja. Mutta seinillä on edelleen runsaasti tilaa, ja katse kaipaa tarttumispintaa. Kaikille seinäpinnoille ei voitu laittaa mitään, sillä seinää vasten harjoittelunkin pitää olla mahdollista. Mutta esimerkiksi tässä kahvibaarin yläpuolella olevalla seinällä ei ollut mitään muuta tarkoitusta. Tässäpä siis oiva mahdollisuus rikkoa tyhjiä seinätiloja ja nostaa katse johonkin seinällä. Samalla tilan tuntu lisääntyy, kun silmä havaitsee, että hyllyn yläpuolella on reilusti tilaa. Tämä saa tilan tuntumaan korkeammalta. 


Samalla kun valitsimme Reinon kanssa seinien väriä, sovimme myös että mustat listat ja ovenkarmit pidetään, ja niitä tuetaan muilla valinnoilla. Jotta tila ei tuntuisi liian kylmältä ja kliiniseltä, päätettiin että pyritään valitsemaan materiaaleihin myös puun sävyjä, jotka pehmentävät kaikkea metallia ja muovia, jota tilaan oli tulossa. 
 
Ensimmäisestä tilasta asiakas siirtyy ensimmäisenä pukuhuoneeseen. Tämä luotiin aikaisemmin näyttämääni komeroon. Komerosta purettiin pääosa hyllyistä, seinät maalattiin ja sitten tila sisustettiin. Koska kyseessä on pieni, laatikkomainen tila, suosittelin, että käytetään tilassa peiliä, jonka reunat on hieman pyöristetty. Tämä rikkoo kulmikkuutta. Pehmeä istuin Reinolla oli jo valmiiksi, joten täytyi vaan löytää istuimen kanssa sopiva matto jalkojen alle. Maton osalta suosittelin, että valitaan jotain vähän korkea nukkaisempaa, pehmeämpää. Tämä on tila, jossa asiakas riisuu ja pukee, ja on avojaloin tai sukkasillaan. Tilan tulee olla mukava, pehmeä, turvallinen. Löysimme onneksi maton, joka sopii tilaan kuin nakutettu! Lämpimän vaalea ruskea sopii istuimen kanssa täydellisesti värisävyltään, ja maton pyöristetyt raidat puhuvat samaa muotokieltä peilin kanssa. Minusta kyseiset raidat tuovat mieleen myös juoksuradan muodot, ja näinkin sopivat liikunnalliseen tilaan.  
 
                                                     

Punttiharjoitteluun tarkoitettuun tilaan valittiin rohkea tumman harmaa väri, joka oli Tikkurilan värilastuista. Sävyn nimi oli "Linnunrata" ja se resonoi Reinossa.Tilan hyvin mustaan ja harmaaseen värimaailmaan tuo kivaa aksenttia laitteista ja punteista löytyvä punainen, ja lisäsimme sitä myös tarvikkeiden säilytyslaatikon värissä. Punttiseinälle suosittelin isoa turvapeiliä, joka ei hajoaisi palasiksi asiakkaan päälle, jos jotain sattuisi. Budjettisyistä tälle paikalle kuitenkin tuli pienempi peili. Peilin seinään kiinnitys turvattiin ylimääräisellä tukilaudalla, ja se on nyt selkeästi punttien yläpuolella, joten vaaraa sen kanssa ei pitäisi olla.
 
 
 

 
Viereinen pieni tila on venyttelyä ja kehonhuoltoa varten. Tämä tila oli hyvin laatikkomainen, ja tilaan tullessani huomasin kaipaavani jotain, mitä katsella. Esimerkiksi venytykset on hyvä tehdä rauhassa, joten ei ole hyvä, jos alkaa tuntua siltä että seinät kaatuvat päälle. Ensimmäinen ajatukseni oli tuoda tilaan roikkuvia valaisimia nurkkiin, mutta tämä ei tuntunut Reinosta hyvälle idealle. Seuraavaksi katsoimme suuria valokuvatapetteja. Näistä löytyikin Reinolle mieleinen, hyvin suomalaisen oloinen rantamaisema auringonlaskun hämyssä. Tunnelma kuvassa on hyvin rauhallinen.  
 
 
 
Toiselle puolen tilaa tuli peili, mutta se laitettiin hyvin lähelle seinän reunaa, jotta myös puhdasta seinäpintaa jää paljon harjoitteluun hyödynnettäväksi.  



Kaiken kaikkiaan tilasta tuli toimiva, ja myös silmälle miellyttävä. Sopivan kotoisa, mutta selkeästi liiketila. Myös tilaaja taisi olla lopputulokseen tyytyväinen, kun sain 20% palkan korotuksen. ;) Tähän lopuksi laitan vähän herkuttelua ennen ja jälkeen kuvilla, ja Kuntofixin nettisivu, jos vaikka kiinnostuit Reinosta enemmän.
 
Jätä kommentti, mitäs tykkäät? Voisitko tulla näihin tiloihin kehoasihaastamaan?
 







 
www.kuntofix.fi
Instagram: kuntofixreino

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaaleanpunainen Joulu

Eteinen Esille!